Alle behandelingen zijn gebaseerd op informatie en signalen die het lichaam afgeeft.

Met behulp van verschillende methoden volgt een behandeling en een persoonlijk advies ten aanzien van leefwijze en vaak ook voeding(smiddelen) en/of voedingssupplementen. De diverse methoden zijn gebaseerd op de vijf natuurgerichte principes. De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat ik u op een holistische wijze benader, dus als een eenheid van lichaam en geest. Deze eenheid kent fysieke, mentale, emotionele, sociale en spirituele facetten die continue met elkaar in wisselwerking zijn. Al deze facetten kunnen zich in het lichaam manifesteren. 

Een klacht, symptoom of ziekte zie ik als een door het lichaam gegeven signaal van een verstoorde harmonie, als een vragen om aandacht. De diagnose en behandelmethode kan pas vastgesteld worden wanneer alle vijf natuurgerichte principes zijn doorlopen. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier natuurgerichte principes niet functioneren. Voor alle natuurgerichte principes geldt dat het volgende natuurgericht principe niet kan functioneren wanneer de werking van het voorgaande natuurgerichte principe niet optimaal is.

DE VIJF NATUURGERICHTE PRINCIPES

De meest voorkomende hulpvragen zijn:

 • Onverklaarbare klachten (voor de reguliere geneeskunde)
 • Uitbehandelde klachten (in het reguliere medische circuit)
 • Darmklachten
 • Hoofdpijn/Migraine
 • Epilepsie
 • Huilbaby’s
 • Autismespectrumstoornissen
 • Groeistoornissen
 • Slecht slapen
 • Huidproblemen
 • Stress
 • Bewegingsapparaat (spieren en gewrichten)
 • Bijwerkingen vaccinatie
 • Gevolgen ziekte van Lyme

Maar ook:

 • Gezondheid-/gedragsproblemen bij dieren
 • Contact met overleden dierbaren

Mijn werkwijze

Conform de behandelovereenkomst kunt u tijdens mijn behandeling blijven zitten in een comfortabele stoel of gaan liggen op de behandeltafel, al naar gelang u zelf wenst. U blijft tijdens de behandeling volledig gekleed. Ik krijg krachten van buitenaf en bepaal in het consult wat nodig is. Via magnetiseren voel ik wat er zit en wat er niet hoort haal ik eruit. U hoeft niet bang te zijn, dit is niet pijnlijk! U voelt het misschien warm worden, tintelen of niets. Na afloop van de behandeling is het drinken van veel water erg belangrijk. Dit omdat er veel afvalstoffen vrij kunnen komen en deze afgevoerd moeten worden. U kunt na een behandeling last krijgen van hoofdpijn en/of buikklachten, huidproblemen kunnen ook tijdelijk verergeren. Maakt u zich over deze reacties geen zorgen, het betekent dat de behandeling aanslaat. Mocht u toch ongerust zijn, dan kunt u altijd even bellen of mailen.

Een eventuele vervolgafspraak volgt meestal na 3 tot 4 weken. Deze kan direct na het consult gepland worden. Wilt u na een langere periode (langer dan één jaar) weer een afspraak maken dan bent u vanzelfsprekend weer van harte welkom. Echter er is dan geen sprake van een ‘vervolg consult’ maar een ‘eerste consult’ van een uur.

Omdat ik erg gevoelig ben, vraag ik u voor uw bezoek géén parfum of aftershave te gebruiken. Dit bemoeilijkt uw behandeling voor mij.

Eerste consult

105,-
 • per consult (± 1 uur) incl. eventuele voedingslijst

Vervolg consult

57,50
 • per consult (± half uur), uitsluitend binnen jaar na eerste consult

Telefonisch consult

22,50
 • per consult mensen (± 10 min.)

Tijdens de behandeling maak ik gebruik van:

De pendel

De pendel

Met behulp van een pendel kunnen klachten worden gelokaliseerd en kunnen voedingsmiddelen en eventueel ook voedingssupplementen uitgetest worden.

Magnetiseren

Magnetiseren

Door middel van magnetiseren worden blokkades in het lichaam weggenomen en wordt het lichaam van nieuwe energie voorzien en geactiveerd om weer in balans te komen.

Samenhang tussen energie én de juiste voeding(smiddelen) is van essentieel belang!

Zoals ook uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, hebben bovenstaande klachten vaak een sterke relatie met voeding. De reguliere gezondheidszorg heeft geen of op zijn minst onvoldoende oog voor deze relatie.

Mijn overtuiging is dat het samenspel tussen energie én de juiste voeding(smiddelen) van essentieel belang is voor zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid van mens en dier.

Voedingslijst

De persoonlijke voedingslijst maakt, indien gewenst, deel uit van het consult en is een heel belangrijk onderdeel. Op deze lijst vindt u de producten die op dat moment wel of juist niet geschikt voor u zijn. Na verloop van tijd verandert dit omdat uw lichaam beter in balans komt en dan dient de lijst aangepast te worden. Daarom kan de voedingslijst maximaal 3 keer, binnen één jaar na afgifte, herzien worden. Eventuele vragen hierover kunnen per email of telefonisch gesteld worden. 

Voor het herzien van de voedingslijst hoeft u dus niet voor een consult naar de praktijk te komen. De voedingslijst kan per post naar de praktijk gestuurd worden. Dit werkt als volgt:

– U stuurt uw (niet volle!) voedingslijst per post (kan helaas niet per mail) naar de praktijk. Dit kan na 3 tot 4 weken.
Adres: Natuurgeneeskundige Praktijk De Adelaar, Prof. Weberlaan 6, 6961 LX Eerbeek
– Bij de voedingslijst dient u 2 postzegels en €5,- mee te sturen voor het retourneren.
– De aangepaste voedingslijst wordt z.s.m. naar u teruggestuurd.

Mocht uw voedingslijst vol zijn (dus reeds 3x aangepast) dan kan tijdens een consult een nieuwe voedingslijst gemaakt worden. 

Voedingslijst

 • Inclusief 3 herzieningen
 • Per herziening 2 postzegels en €5,- insluiten

VERZEKERING

Consultkosten (deels) vergoed

Praktijk de Adelaar is aangesloten bij beroepsvereniging BATC (de beroepsvereniging voor natuurgerichte therapeuten). Dit betekent voor u dat mijn behandelingen voldoen aan de richtlijnen zoals de zorgverzekeraars die overeengekomen zijn met de beroepsvereniging. Het betekent ook voor u dat de consultkosten (deels) vergoed worden door zorgverzekeraars die een contract hebben afgesloten met deze beroepsvereniging. De hoogte van deze vergoeding verandert per jaar en varieert per zorgverzekeraar en type aanvullende verzekering. Het beste kunt u zelf contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te informeren of u een vergoeding ontvangt voor consulten bij een natuurgeneeskundige aangesloten bij beroepsvereniging BATC.